Spenótos quiche recept

Spenótos quiche
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

85 perc

Megnézték:
14584

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A legtöbb quiche hidegen és melegen is élvezetes, a spenótos változat azonban akkor a legfinomabb,amikor még frissen gőzölög. A tortalapot elkészíthetjük előre, de csak tálalás előtt félórával süssük készre.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 20 dkg liszt és egy kevés a nyújtáshoz
  • 10 dkg vaj, meg egy kevés a sütőformához
  • 0.5 kiskanál só
  • 1 db tojássárgája
  • szárazbab a vakonsütéshez

A tetejére:

  • 1 db tojásfehérje
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg habtejszín
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 60 dkg leveles spenót
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál mandulapehely
  • bors, só

Elkészítés

A lisztet a sóval, a tojássárgájával, a vajjal és 2 evőkanál vízzel sima tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába tekerjük, és 20 percre behűtjük. Kivajazzuk a sütőformát. A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük.

Megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymagerezdet. A hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymagerezdet felaprítjuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojásokkal, 1/2 tojásfehérjével, a parmezánnal és a fűszerekkel simára keverjük. A spenótot megmossuk, és egy nehéz késsel durvára vágjuk.

A tésztát az enyhén belisztezett munkalapon kinyújtjuk. Kibéleljük vele a sütőformát. A tésztalapot villával néhány helyen megszurkáljuk, majd rátesszük a sütőpapírt és a szárazbabot. 12 percig elősütjük, majd kivesszük, és a sütőpapírt és a szárazbabot eltávolítjuk róla.

Ekkor a maradék tojásfehérjét a tésztalapra kenjük. Ráterítjük a spenótot, a hagymát és a fokhagymát, majd az egészet leöntjük a tejszínes keverékkel, és megszórjuk a mandulapehellyel. 30–35 percig sütjük, és még melegen tálaljuk


Spenótos quiche recepthez kapcsolódó receptek

Spenótos quiche

Spenótos quiche

A legtöbb quiche hidegen és melegen is élvezetes, a spenótos változat azonban akkor a legfinomabb,amikor még frissen gőzölög. A tortalapot elkészíthetjük előre, de csak tálalás előtt félórával süssük készre.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés