Spenótos zellersaláta sajtropogóssal recept

Spenótos zellersaláta sajtropogóssal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1914

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sütni - vágni, és kész

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 szár zeller
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • 50 dkg bébispenót
  • só, bors

A sajtropogóshoz:

  • 12 dkg parmezán
  • 0.5 kiskanál bors
  • 1 csipet Cayenne-bors

Elkészítés

A zellerszárat alaposan megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a bébispenótot, és alaposan átforgatjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A sajtropogóshoz egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, hozzákeverjük a borsot és a Cayenne-borsot, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk, és tallér formájúra alakítjuk.

A sütőbe téve kb. 12 perc alatt ropogósra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Egy spatula segítségével eltávolítjuk a sütőpapírról, és tálaláskor a saláta tetejére helyezzük.


Spenótos zellersaláta sajtropogóssal recepthez kapcsolódó receptek

Spenótos zellersaláta sajtropogóssal

Spenótos zellersaláta sajtropogóssal

Sütni - vágni, és kész

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés