Stangli recept

Stangli
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1543

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg liszt
  • 0.5 kg margarin
  • 1 evőkanál zsír
  • 0.5 liter tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál rum
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • köménymag

Elkészítés

Elkészítés: tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a sót, szódabikarbónát, elmorzsoljuk a margarinnal és zsírral, beleütjük az egyik tojást, és a tejföllel, rummal összedagasztjuk. Jól kidolgozzuk, amíg a táltól és a kezünkről eltűnik a tészta.

Három cipót készítünk belőle. Nejlon zacskóba tesszük, fél órát hűtőben pihentetjük. Sodrásnál próbáljuk téglalap alakúra nyújtani. Kisujjnyi vastagra sodorjuk. Megkenjük az enyhén felvert tojással, és megszórjuk az előre összekevert sós egész köménnyel.

A tésztát keresztben kettévágjuk, és ujjnyi széles csíkokká szeleteljük. Derelyevágóval szép cakkos széle lesz. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Nem kell mind a három cipót kisütni egyszerre, a hűtőben eláll, és akár háromnaponként friss ropogós stanglink van.


Stangli recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés