Stefánia vagdalt recept

Stefánia vagdalt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
5623

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kedvenc egybefasírt recept! Stefánia vagdalt

6 személyre

  • 4 szelet kenyér
  • 2 dl tej
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált marhahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma (tetszőleges)
  • 3 db főtt tojás
  • 4 szelet bacon (tetszőleges)
  • olaj vagy zsír és zsemlemorzsa a sütéshez

Elkészítés

A kenyér héját eltávolítjuk, a belét 30 percre a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

A kétféle darált húst összekeverjük az apróra vágott hagymával, beletépkedjük a kenyeret, hozzáadjuk a nyers tojásokat és az apróra vágott petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Ha nem használunk bacont, a sütőformát vékonyan megkenjük zsírral vagy olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával, a felesleget pedig kirázogatjuk. Ha használunk baconszeleteket, azokat a sütőforma hossztengelyére merőlegesen, egymással némileg fedésben a sütőformába fektetjük úgy, hogy a szeletek szélei túllógjanak a formán. Ezután a masszához adjuk az összezúzott fokhagymát is, és a felét a sütőformába kanalazzuk.

Beletesszük a főtt tojásokat, majd a maradék masszával befedjük. A baconszeletek kilógó részeit a tetejére hajtjuk, és 30-40 perc alatt készre sütjük. Krumplipürével tálaljuk.


Stefánia vagdalt recepthez kapcsolódó receptek

Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt

Kedvenc egybefasírt recept! Stefánia vagdalt

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés