Stíriai metélt recept

Stíriai metélt
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2500

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kicsit időigényes, de érdemes vele dolgozni, mert nagyon finom!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa vagy édes morzsa
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola vagy helyette aszalt gyümölcs apróra vágva
  • csipet só
  • 4 kanál cukor vagy sztívia
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg liszt

Elkészítés

Az áttört túróból, a lisztből, egy tojásból és egy kanál tejfölből csipetnyi sóval tésztát gyúrunk. Kisodorjuk, majd 1 cm-es csíkokra vágjuk. (Hasonlóan vágjuk fel, mint a nudlit, csak kicsit vékonyabbra.) Forró, sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük.

Egy deka vajjal kikenjük a sütőedényt és zsemlemorzsával beszórjuk. A 4 deka vajat a 3 tojássárgájával, a cukorral, és a tejföllel elkeverjük, majd belereszeljük a citrom héját. Ezután a keményre felvert tojásfehérjéből a habot is hozzátesszük. Ebbe forgatjuk bele a lecsöpögtetett, kifőtt tésztát és a mazsolát vagy az aszalt gyümölcsöt. Óvatosan dolgozzunk vele, hogy minél kevésbé törjük össze a habot. Az elegyet a sütőedénybe öntjük, sütőben szép pirosra sütjük. Tálalásnál porcukorral meghintve adjuk az asztalra. Jó étvágyat kívánok!


Stíriai metélt recepthez kapcsolódó receptek

Stíriai metélt

Stíriai metélt

Kicsit időigényes, de érdemes vele dolgozni, mert nagyon finom!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés