Stíriai metélt recept

Stíriai metélt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
503

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Túróval gyúrt tészta, édes-tejfölös habbal, melyből a citrom sem maradhat ki.

4 személyre

  • 25 dkg túró
  • 17 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 1 csipet só

Elkészítés

A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, a csipet sót, egy egész tojást és egy kanál tejfölt, majd gyúrjuk össze.

Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, és vágjuk fel kb. egy cm-es csíkokra, majd ízlés szerinti hosszúságúra.

Enyhén sós forrásban lévő vízbe tegyük bele, majd amikor feljön a tészta a víz tetejére, mérsékeljük a lángot, és gyöngyöző vízben főzzük pár percig.

Ezután szűrjük le, majd keverjük össze az előzőleg elkészített cukros-tojásos-habos masszával.

Az olvasztott vajat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, két tojás sárgájával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a mazsolát.

A két tojás fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a masszához.

Végül a leszűrt, és lecsepegtetett tésztát óvatosan keverjük össze a habos masszával, majd öntsük bele egy kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt sütőformába.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk a formában egy kicsit hűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.


Stíriai metélt recepthez kapcsolódó receptek

Stíriai metélt

Stíriai metélt

Túróval gyúrt tészta, édes-tejfölös habbal, melyből a citrom sem maradhat ki.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés