Streuselschnecke

Streuselschnecke
Kedvelt péksütemény Németországban, itthon még sajnos nem terjedt el, de elkészíteni sem nehéz.
8 személyre

  • 500 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1/2 kocka élesztö
  • 150 ml étolaj
  • 1 1/2 cs. sütöpor
  • 400 ml meleg víz,
  • A morzsához:
  • 200 g liszt
  • 150 g cukor
  • 150 g vaj
  • A cukormázhoz:
  • 250 g porcukor
  • 3 ek víz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az élesztöt oldjuk fel meleg vízben, a száraz összetevöket keverjük össze, adjuk hozzá a vizet és az élesztöt, majd az olajat, és gyúrjuk tésztáva. (Lágy, kenhetö tésztát kapunk)

Melegítsük elö a sütöt 170 C-ra.

A tésztából kenjünk kerek halmokat sütöpapírra (kb 10 cm átméröjü, 1 cm vastag korongokat).

A morzsához keverjük össze a hozzávalókat, mintha linzer tésztát csinálnánk, és hagyjuk morzsásan. ezzel szórjuk meg a korongokat. Tegyük a forró sütöbe, és 20 perc alatt süssük készre.

Még melegen csurgassuk rá a cukormázat. Ehhez keverjük el a porcukrot vízzel (ízesíthetjük citromlével).