Streuselschnecke recept

Streuselschnecke
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
elvis

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
85

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kedvelt péksütemény Németországban, itthon még sajnos nem terjedt el, de elkészíteni sem nehéz.

8 személyre

  • 500 gr liszt
  • 150 gr cukor
  • 0.5 kocka élesztő
  • 150 ml étolaj
  • 1.5 csomag sütőpor
  • 400 ml meleg víz

A morzsához:

  • 200 gr liszt
  • 150 gr cukor
  • 150 gr vaj

A cukormázhoz:

  • 250 gr porcukor
  • 3 evőkanál víz

Elkészítés

Az élesztőt oldjuk fel meleg vízben, a száraz összetevőket keverjük össze, adjuk hozzá a vizet és az élesztöt, majd az olajat, és gyúrjuk tésztává. (Lágy, kenhető tésztát kapunk)

Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra.

A tésztából kenjünk kerek halmokat sütőpapírra (kb. 10 cm átmérőjű, 1 cm vastag korongokat).

A morzsához keverjük össze a hozzávalókat, mintha linzer tésztát csinálnánk, és hagyjuk morzsásan, ezzel szórjuk meg a korongokat. Tegyük a forró sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre.

Még melegen csurgassuk rá a cukormázat. Ehhez keverjük el a porcukrot vízzel (ízesíthetjük citromlével).


Streuselschnecke recepthez kapcsolódó receptek

Streuselschnecke

Streuselschnecke

Kedvelt péksütemény Németországban, itthon még sajnos nem terjedt el, de elkészíteni sem nehéz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés