Sült alma brióssal recept

Sült alma brióssal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1066

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mialatt a főfogást fogyasztjuk, az édes almák megsülnek a sütőben. Ráhelyezzük őket a pirított briósokra, és máris felszolgálhatjuk a desszertet.

4 személyre

  • 4 db édes alma (egyenként kb. 15 dkg)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db nagy narancs
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 db briós
  • 1.5 dl natúr joghurt vagy habtejszín
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés

A sütőt 220 °C-ra (légkeveréses sütőt 200 °C-ra, gázsütőt 4–5. fokozaton) előmelegítjük. Az alma sütéséhez egy tűzálló tálat a sütőben előmelegítünk.

Az almákat félbevágjuk és eltávolítjuk a magházukat. Éles késsel hosszában bevagdossuk az almák héját, majd a vágási felületükkel lefelé az előmelegített tálra helyezzük őket, és vajdarabkákat rakunk rájuk.

A narancs héját finoman lereszeljük egy tálkába, és belefacsarjuk a narancs levét is. Belekeverjük a fahéjat és a cukor felét. A fahéjas narancslét az almára öntjük.

A tűzálló tálat fedővel vagy alufóliával lefedjük, és az almát 10–15 perc alatt puhára sütjük.

Közben félbevágjuk a briósokat. Alul és felül levágjuk a héjukat. A grillsütőt magas hőfokra állítjuk. Ha tejszínt használunk, kemény habbá verjük.

Két perccel mielőtt az alma készre sül, a briósokat mindkét oldalukon kissé megpirítjuk. Minden tányérra két-két szelet brióst, a szeletekre pedig fél-fél almát teszünk.

A tálban összegyűlt almalét az almákra öntjük. Megszórjuk cukorral, és a joghurttal, ill. a tejszínhabbal tálaljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 430 kcal/1806 kJ energia, 52 g szénhidrát, 6 g fehérje, 23 g zsír (ebből 11 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin.


Sült alma brióssal

Sült alma brióssal

Mialatt a főfogást fogyasztjuk, az édes almák megsülnek a sütőben. Ráhelyezzük őket a pirított briósokra, és máris felszolgálhatjuk a desszertet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés