Sült alma fészekben recept

Sült alma fészekben
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1138

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


2 személyre

  • 6 kiskanál vaj + az edény kikenéséhez
  • 6 db alma
  • 2 db tojás
  • 6.5 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 2 evőkanál tej
  • 5 evőkanál málnadzsem

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Kivajazunk egy hőálló edényt, majd egészben belehelyezzük a meghámozott és kimagozott almákat.

A két tojás sárgáját összedolgozzuk a cukorral, majd folyamatosan kevergetve, kis adagokban beleszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a tejet.

A tojásfehérjéket kissé felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe. A keveréket az almák köré öntjük úgy, hogy ne fedje el azokat.

A málnadzsemet a magház helyére kanalazzuk, majd 1-1 kiskanál vajat teszünk rá. Kb. 45 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Kihűlve tálaljuk.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés