Sült csirke avokádósalátával recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Ha nem találunk az üzletben vagy a zöldségesnél érett avokádót, vegyünk egy keményebbet, és papírzacskóba téve, behűtés nélkül tároljuk, míg meg nem puhul. (A héját benyomva érezni lehet, hogy mikor jó.) Türelmünk szó szerint meghozza gyümölcsét, mert az érett avokádóból készült kísérőnél kevés finomabb szósz képzelhető el a sült csirkéhez.
- 1.5 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt csili vagy pirospaprika
- 0.75 teáskanál szárított oregánó
- 0.5 teáskanál só
- 2 db bontatlan csirkemell (kb. 1.25 kg)
Avokádósalátához:
- 50 dkg paradicsom feldarabolva
- 1 db érett avokádó kockára vágva
- 4 evőkanál apróra vágott korianderzöld
- 40 gr apróra vágott lila hagyma
- 2 evőkanál vörösborecet
- 0.5 teáskanál só
Elkészítés
A sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozaton) előmelegítjük. Kis tálban összekeverjük a fűszereket meg a sót, majd alaposan bedörzsöljük a húsok mindkét oldalát.
Tepsin kb. 25 percre sütőbe tesszük a csirkemelleket, hogy a fűszeres bevonat aranybarna és ropogós, a hús pedig omlós legyen. Közben nagy tálban lazán összekeverjük a saláta hozzávalóit.
A megsült húsokat tányérokra szedjük, és a tepsi alján összegyűlt szafttal megöntözzük. A csirkét az avokádósalátával tálaljuk.
Adagonként: 448 kcal (1874 kJ), 28 g fehérje, 36 g zsiradék (ebből 10 g telített zsírsav), 4 g szénhidrát (ebből 3 g cukor), 747 mg nátrium, 3 g rost
Sült csirke avokádósalátával recepthez kapcsolódó receptek
Sült csirke avokádósalátával
Ha nem találunk az üzletben vagy a zöldségesnél érett avokádót, vegyünk egy keményebbet, és papírzacskóba téve, behűtés nélkül tároljuk, míg meg nem puhul. (A héját benyomva érezni lehet, hogy mikor jó.) Türelmünk szó szerint meghozza…