Sült csirke csipkelekvárral recept

Sült csirke csipkelekvárral
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
2935

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Fűszeres, csipkebogyólekváros sült csirke recept

4 személyre

  • 3 db alma
  • 4 db vöröshagyma
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 kiskanál frissen aprított kakukkfű
  • 1.5 kg csirke ( 1.5 kilós egész)
  • 4 ág rozmaring
  • 4 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma

A bevonathoz:

  • 4 evőkanál csipkelekvár
  • 2 ág kakukkfű

Elkészítés

A bevonathoz a csipkelekvárt összeforraljuk 3 evőkanál vízzel, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kakukkfüvet, és lefedve állni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A kimagozott és cikkekre vágott almát és a félbevágott hagymát egy sütőedénybe rendezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk a kakukkfűvel, majd a sütőedény szélére húzzuk, hogy középen legyen helye a csirkének.

A rozmaring- és kakukkfűágakat az összezúzott fokhagymával együtt a csirke hasüregébe helyezzük, az egész húst besózzuk, majd a csirkét a sütőedénybe tesszük, és 25 percig sütjük.

Ekkor átkenjük a csipkelekvár felével, újabb 20 percig sütjük, majd a maradék lekvárral újból átkenjük, és további 15-20 perc alatt készre sütjük. (Húshőmérővel ellenőrizve 71 °C lesz a legvastagabb részen.) Tálalás előtt 10 percig állni hagyjuk.


Sült csirke csipkelekvárral recepthez kapcsolódó receptek

Sült csirke csipkelekvárral

Sült csirke csipkelekvárral

Fűszeres, csipkebogyólekváros sült csirke recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés