Sült csirke fűszeres burgonyával

Sült csirke fűszeres burgonyával

Kiváló vasárnapi ebéd lehet a fűszeres burgonyával tálalt sült csirkéből

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kiskanál szárított kakukkfű
  • 0.5 kiskanál édes-nemes pirospaprika
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 4 db burgonya (kissé szétfövő)
  • só, bors

Továbbá

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • 2 kiskanál só
  • 1.5 dl tejföl
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 kiskanál édes-nemes pirospaprika
  • 0.5 kiskanál bors
  • 1 kiskanál szárított zsálya
  • 1.5 kg darabolt csirke bőre nélkül
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőnél 160 °C, gázsütőnél 2.-3. fokozat). Mossuk meg a burgonyát, töröljük szárazra, és vágjuk falatnyi darabokra. Keverjük össze az olajat a sóval, a borssal, a pirospaprikával és a kakukkfűvel. Kenjük meg a burgonyadarabokat minden oldalról a fűszeres olajjal.

Mossuk meg a húst és itassuk szárazra. Keverjük össze egy tálban a zsemlemorzsát, a lisztet, a sót, a borsot, a pirospaprikát, a zsályát és az oregánót. Forgassuk meg a csirkedarabokat először az olajban, majd a panírozókeverékben.

Rendezzük el a húst és a burgonyát egy nagy tűzálló tálban. Süssük a forró sütőben kb. 1 óra alatt aranysárgára. Forrón tálaljuk. Kínáljuk mellé a tejfölt mártogatós szósznak.