Sült csirke kakukkfűvel, körtével recept

Sült csirke kakukkfűvel, körtével
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
3472

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tepsiben sült kakukkfüves csirke körtével

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db egész csirke
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1.2 dl olívaolaj
  • só, bors
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 kg burgonya
  • 3 db körte
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db citrom leve

Elkészítés

A csirkét bedörzsöljük 2 kanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a bőre alá és a hasüregébe is teszünk néhány ág kakukkfüvet.

A húst egy nagyobb sütőedénybe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

A csónakokra vágott krumplit, a cikkekre vágott körtét és a gerezdekre bontott fokhagymát összeforgatjuk a citromlével és 1,2 dl olívaolajjal, majd a csirke köré rendezzük, és 40-45 percig sütjük. Mielőtt felvágnánk, a húst 10 percig állni hagyjuk.


Sült csirke kakukkfűvel, körtével recepthez kapcsolódó receptek

Sült csirke kakukkfűvel, körtével

Sült csirke kakukkfűvel, körtével

Tepsiben sült kakukkfüves csirke körtével

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés