Sült csirke, tojásos burgonyával recept

Sült csirke, tojásos burgonyával
3 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3563

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Azért került idézőjelbe a "boldog csirke", mert első alkalommal vettem ilyen csirkét, nagyon gusztusos, és olyan íze van, mint régen az udvaron tartott, saját nevelésű csirkéinknek. Merem ajánlani, ha találkoztok vele. A tojásos burgonya pedig nemcsak köretnek, de főételnek is kiváló, friss öntött salátával szokta édesanyám készíteni.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 1 db „boldog csirke”
  • 0.5 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál kacsa- vagy libazsír
  • ízlés szerinti mennyiségű la Gusto grill csirke fűszerkeverék
  • 4 db egész tojás
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

Az előkészített csirke aprólékából becsinált levest készítünk. A szárnyakat, a mellehúsát, a combokat beszórjuk a la Gusto fűszerkeverékkel, kevés zsiradékot és hideg vizet teszünk alá, majd fólia alatt puhára pároljuk. A fólia nélkül, a levével locsolgatva ropogósra sütjük.

Közben elkészítjük köretnek a tojásos burgonyát. Kevés felforrósított zsíron megpároljuk az apró kockára vágott, tisztított vöröshagymát. Pici sót szórunk rá, így gyorsabban párolódik. Meghámozzuk a burgonyát, és fél cm vastagságú karikára vágjuk, majd a megpárolódott hagymára tesszük, és együtt pároljuk tovább, míg a burgonya puha nem lesz. Ekkor felütjük a négy tojást, sózzuk, borsozzuk, és egy mokkáskanál fűszerkeveréket is teszünk bele, lazán felverjük, és a burgonyára öntve megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Sült csirke, tojásos burgonyával recepthez kapcsolódó receptek

Sült csirke, tojásos burgonyával

Sült csirke, tojásos burgonyával

Azért került idézőjelbe a "boldog csirke", mert első alkalommal vettem ilyen csirkét, nagyon gusztusos, és olyan íze van, mint régen az udvaron tartott, saját nevelésű csirkéinknek. Merem ajánlani, ha találkoztok vele. A tojásos…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés