Sült csirkemell olasz sajtmártással recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
A metélt gyorsan kifő, a csirkemell pedig hamar kisül, így percek alatt tálalható a laktató tésztaétel. Friss zöldfűszerekkel megszórva még ínycsiklandóbb.
- 4 db csirkemellfilé
- 1 evőkanál olaj
- 40 dkg hosszúmetélt (Fetuccine)
- 4 db koktélparadicsom
- 1 fej kis hagyma
- 4 levél levél és bóbita bazsalikom
- 1 dl húsleves alaplé
- 0.5 db citrom leve és héja
- 12 dkg mascarpone (olasz sajtkrém)
- cayenne-i bors
- frissen őrölt fekete bors
- só
Elkészítés
ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkemellfiléket sóval borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajon többször megfordítva pár perc alatt megsütjük midkét felét.
Közben a metélt tésztát forrásban lévő, sós vízben 8 perc alatt kifőzzük. A paradicsomokat félbe, a vöröshagymát vékony cikkekere vágjuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük. A paradicsomot,és a hagymacikkeket a csirkehús mellé szórjuk.1 percig sütjük.A krémsajthoz keverjük a húslét és a citrom levét, és a húsra öntve szépen elkeverjük.Sóval, cayenne-i borssal,és őrölt borssal fűszerezzük. A leszűrt tésztára halmozzuk, és bazsalikommal diszítve tálaljuk.