Sült csirkemellcsíkok medvehagymás sajtszószban recept

Sült csirkemellcsíkok medvehagymás sajtszószban
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
5051

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Párolt rizzsel vagy kifőtt tésztával igazán gyorsan elkészül vacsorára…

2 személyre

  • 30 dkg csibemell
  • 2 dl tej
  • 1 csipet provence-i fűszerkeverék
  • kevés só
  • 1 evőkanál olívaolaj a pirításhoz

Sajtszószhoz:

  • 1 evőkanál vaj
  • 3 dl állati eredetű tejszín
  • 1 db camembert sajt
  • kevés só
  • törött bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 1 evőkanál apróra vágott medvehagyma levél

Elkészítés

A csibehúst előző este 2 szeletbe vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, kisujjnyi csíkokra daraboljuk. A tejet sóval és fűszerkeverékkel megízesítjük, belehelyezzük a húst pácolódni, a hűtőben lefedve tároljuk. Másnap lecsepegtetjük, szárazra töröljük, nagyon kevés forró zsiradékon pár perc alatt átpirítjuk, kiszedjük. Vajat teszünk a helyére, felforrósítjuk, hozzáöntjük tejszínt. Belenyomjuk a kisebb darabokra vágott sajtot, kis lángon sűrű mártássá forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval illatosítjuk, levesszük a hőről, beleszórjuk a zöld medvehagyma levelet, beleforgatjuk a húscsíkokat, átforrósítjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Sült csirkemellcsíkok medvehagymás sajtszószban recepthez kapcsolódó receptek

Sült csirkemellcsíkok medvehagymás sajtszószban

Sült csirkemellcsíkok medvehagymás sajtszószban

Párolt rizzsel vagy kifőtt tésztával igazán gyorsan elkészül vacsorára…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés