Sült csirkemellcsíkok medvehagymás sajtszószban

Sült csirkemellcsíkok medvehagymás sajtszószban

Párolt rizzsel vagy kifőtt tésztával igazán gyorsan elkészül vacsorára…

2 személyre

  • 30 dkg csibemell
  • 2 dl tej
  • 1 csipet provence-i fűszerkeverék
  • kevés só
  • 1 evőkanál olívaolaj a pirításhoz

Sajtszószhoz:

  • 1 evőkanál vaj
  • 3 dl állati eredetű tejszín
  • 1 db camembert sajt
  • kevés só
  • törött bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 1 evőkanál apróra vágott medvehagyma levél
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A csibehúst előző este 2 szeletbe vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, kisujjnyi csíkokra daraboljuk. A tejet sóval és fűszerkeverékkel megízesítjük, belehelyezzük a húst pácolódni, a hűtőben lefedve tároljuk. Másnap lecsepegtetjük, szárazra töröljük, nagyon kevés forró zsiradékon pár perc alatt átpirítjuk, kiszedjük. Vajat teszünk a helyére, felforrósítjuk, hozzáöntjük tejszínt. Belenyomjuk a kisebb darabokra vágott sajtot, kis lángon sűrű mártássá forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval illatosítjuk, levesszük a hőről, beleszórjuk a zöld medvehagyma levelet, beleforgatjuk a húscsíkokat, átforrósítjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta