Sült fűszeres hónapos retek

Sült fűszeres hónapos retek

A hónapos retekből finom salátát is készíthetünk.

2 személyre

  • 2 csomag hónapos retek
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • kakukkfű
  • őrölt fehér bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A retket ízlés szerint daraboljuk fel. (a kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint daraboljuk fel)

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt retket.(ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat, vagy éppen napraforgó étolajat is)

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd locsoljuk meg két evőkanál balzsamecettel. Ezután forgassuk alaposan össze, majd a a serpenyőt félig lefedve, pároljuk 10-15 percig. (közben többször forgassuk össze, és ha szükséges még ízesítsünk utána)

Amikor a retek már kellően megpárolódott, vegyük le a fedőt, majd vegyük nagyobbra a hőfokot, és pár perc alatt pirítsuk szép pirosra, ropogósra. (párolás közben többször ellenőrizzük egy villával, hogy a retek kellően megpuhult e)

Tálaláskor a sült fűszeres reteksalátát ízlés szerint kínálhatjuk pl. sós kalácsok, húsok, pástétomok....... mellé.