Sült hagyma sajtos krutonnal - Tepsis sült hagyma recept

Sült hagyma sajtos krutonnal - Tepsis sült hagyma

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
672

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vigyázat, hagymadömping a tepsiben!

8 személyre

  • 2 db édes fehér hagyma
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 8 db nagyobb vöröshagyma
  • 12 db fehér göngyhagyma
  • 12 db lila gyöngyhagyma
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 1 kiskanál nagy szemű só
  • 0.5 kiskanál bors
  • 10 dkg jó minőségű kenyér
  • 2.5 dl csirkealaplé
  • 17 dkg reszelt gruyère sajt
  • tengeri sópehely

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra. A nagyobb hagymákat négyfelé, a mogyoróhagymát kétfelé vágjuk, majd hozzáadjuk a gyöngyhagymát és az újhagymát is. Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a kakukkfűvel, majd sózzuk, borsozzuk és jól átforgatjuk.

A hagymákat egy rétegben egy tepsibe rendezzük, és 25-30 perc alatt puhára sütjük. (Akkor jó, ha néhány helyen barnára sül.)

A kenyeret 1,5 cm-es darabokra tépkedjük, egy másik tepsiben 7-8 percig pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét levesszük 200 °C-ra.

A hagymát egy sütőedénybe tesszük, leöntjük az alaplével, majd rárendezzük a kenyérdarabkákat, megszórjuk sajttal, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Sópehellyel megszórva tálaljuk.


Sült hagyma sajtos krutonnal - Tepsis sült hagyma recepthez kapcsolódó receptek

Sült hagyma sajtos krutonnal - Tepsis sült hagyma

Sült hagyma sajtos krutonnal - Tepsis sült hagyma

Vigyázat, hagymadömping a tepsiben!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés