Sült hal hasábburgonyával recept

Sült hal hasábburgonyával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2018

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nyugodtan élvezhetjük ezt a finom fogást, nem kell aggódni a magas zsírtartalom miatt - az aranyló burgonyahasábok ugyanis zsír helyett tojásfehérjével készülnek.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hasábburgonyához:

  • 650 g sütni való burgonya meghámozva
  • 1 kávéskanál olaj
  • 1 db tojásfehérje
  • 4 szelet közönséges vagy foltos tőkehal kb. 125 g/db
  • 4 kávéskanál zsírszegény majonéz
  • 50 g friss fehérkenyér-morzsa
  • 1 evőkanál 70%-os lágy margarin
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál összevágott friss metélőhagyma
  • 1 evőkanál összevágott friss petrezselyemzöld
  • fekete bors

A díszítéshez:

  • friss petrezselyem, 1 citrom gerezdekre vágva

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C- ra (gázsütő: 6. fokozat). Forraljunk vizet egy kannában.

Tegyük a burgonyát egy lábasba, öntsük rá a forrásban lévő vizet, és főzzük óvatosan 5 percig. Azután öntsük le róla a vizet, majd papírtörlőn szárítsuk meg. Vágjuk fel a burgonyákat hosszában 2 cm vastag darabokra, és mindegyik darabot ferdén vágjuk félbe vagy harmadába.

Kenjünk ki olajjal egy teflontepsit. A tojásfehérjét verjük habosra. Forgassuk meg benne a hasábokat, óvatosan rázzuk le a felesleget, majd rakosgassuk őket tepsibe. Süssük 35 percig, a sütés félidejében megforgatva.

Közben készítsük elő a halat. Olajozzunk meg vékonyan egy újabb teflontepsit. Bőrös felükkel lefelé fektessük bele a halszeleteket, és minden szeletre kenjünk egy kávéskanál majonézt.

Keverjük össze a kenyérmorzsát, a margarint, a sajtot, a fűszernövényeket, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A keveréket egyenletesen kenjük a halra, óvatosan rányomkodva.

Süssük a halat a sütő legfelső rácsán a hasábburgonyák sütési idejének utolsó 10-15 percében. Tálaláskor osszuk el négy tányéron, és díszítsük friss petrezselyemszálakkal és vékonyra szeletelt citromgerezdekkel.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1268 kJ (302 kcal),
Szénhidrát 33 g,
Fehérje 29 g,
Zsír 7 g (ebből telített zsír 1 g)


Sült hal hasábburgonyával

Sült hal hasábburgonyával

Nyugodtan élvezhetjük ezt a finom fogást, nem kell aggódni a magas zsírtartalom miatt - az aranyló burgonyahasábok ugyanis zsír helyett tojásfehérjével készülnek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés