Sült hurka-kolbász recept

Sült hurka-kolbász
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
32816

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a disznótoros nem megterhelő a gyomornak, mert a tepsiben levő rács miatt sülés közben teljes mértékben kicsöpög a zsír, amit pogácsába, vagy bármilyen sós-kelt tésztába felhasználhatjuk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 szál sütni való házi májas hurka (80dkg)
  • 1 kg sütni való házi kolbász
  • 6 db közepes burgonya
  • 1 kisebb fej lila káposzta
  • 1 db savanykás alma
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1.5 evőkanál 10%-os ecet
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet kömény
  • őrölt bors

Elkészítés

Megmossuk a hurkát, kolbászt. A megtisztított burgonyát hosszúkás cikkekre, a lilakáposztát szálára vágjuk, picit megsózzuk, hogy kissé összeessen. Csepegtető ráccsal ellátott tepsibe vagy sütőtálba helyezzük a gyengéden megszurkált hurkát és a kolbászt, mellé igazítjuk az enyhén megsózott, nagyobb cikkekre vágott burgonyát, 1 dl vizet öntünk a tepsibe.

50 percre 170 fokos sütőbe helyezzük, sülés közben a lecsorgó szafttal kenegetjük a krumplikat. 30 perc után óvatosan mindent megfordítjuk, így az alja is pirosasra sül. Házi savanyúsággal, puha kenyérrel kínáljuk.

Míg elkészül, olajon megfuttatjuk a köménymagot, rátesszük a lila káposztát, fedő alatt 15 percig pároljuk, néha megkeverjük. Ha már roppanósra párolódott, megcukrozzuk, hozzáöntjük az ecetet, esetleg sózzuk, s ha szükséges, kicsit még sütjük. Aki szereti, héjas almát is gyalulhat bele - nem rontja el!


Sült hurka-kolbász recepthez kapcsolódó receptek

Sült hurka-kolbász

Sült hurka-kolbász

Ez a disznótoros nem megterhelő a gyomornak, mert a tepsiben levő rács miatt sülés közben teljes mértékben kicsöpög a zsír, amit pogácsába, vagy bármilyen sós-kelt…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés