Sült kacsacomb burgonyafészekben tálalt joghurtos zöldségcsíkokkal recept

Sült kacsacomb burgonyafészekben tálalt joghurtos zöldségcsíkokkal
4.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

200 perc

Megnézték:
5846

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kacsacomb a magas ára ellenére évente többször terítékre kerül, elengedhetetlen ízes étele a konyhámnak. A konfitált kacsacombbal ellentétben legtöbbször folyadék és bő zsiradék, ill. lefedés nélkül sütöm 130-140 fokon, több órán át, a hús minőségétől függően. A végeredmény mindig szaftos, ízes pecsenye lesz. Ilyenkor a kacsacomb bőrét nem kockázom be. A sültcomb nem szárad ki, puhán omlós marad, mert a bőrös zsiradék önműködően, kellően kenegeti a husit. Mivel kedveljük a kacsa natúr ízét, a combokat són kívül mással nem fűszerezem, legfeljebb 1 egész fej fokhagymát keresztben kettévágok és a vágással lefelé mellécsúsztatok.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 5 db hízott kacsacomb
  • 3 tk durva só (2-3 tk)
  • 1 tk házi zsír
  • 1 diónyi fej fokhagyma

Elkészítés

A megtisztított kacsacombokat sütés előtt pár órával jól besózzuk, hűtőben pihentetjük. A sütő hőjét 130 fokra állítjuk, a sütőtálat kevés zsírral vékonyan átkenjük, a combokat bőrével lefelé belehelyezzük. 60 perc sütés után a húsokat megfordítjuk, még 120 percig sütjük és néha megmozdítjuk, hogy ne tapadjon le. Hústűvel ellenőrizzük a puhaságát. A kellő sülési idő végén sem szükséges megemelni a hőfokot, mert így is gusztusosan piros pecsenyét kapunk. Ha mégis ropogósabban szeretjük, 190 fokra növeljük a hőt és kb. 10 percig tovább sütjük.

Ha kész, lefedve kis ideig pihentetjük, majd burgonyafészekben tálalt joghurtos zöldségcsíkokkal, mézes sültalmával, párolt almás-hagymás lilakáposztával tálaljuk. Puha, foszlós kenyér, felnőtteknek könnyű borocska legyen az asztalon.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta


Sült kacsacomb burgonyafészekben tálalt joghurtos zöldségcsíkokkal recepthez kapcsolódó receptek

Sült kacsacomb burgonyafészekben tálalt joghurtos zöldségcsíkokkal

Sült kacsacomb burgonyafészekben tálalt joghurtos zöldségcsíkokkal

A kacsacomb a magas ára ellenére évente többször terítékre kerül, elengedhetetlen ízes étele a konyhámnak. A konfitált kacsacombbal ellentétben legtöbbször folyadék és bő zsiradék, ill. lefedés nélkül sütöm 130-140 fokon, több órán…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés