Sült kacsacomb hagymás krumplipürével, párolt vörös káposztával, áfonyás sárgabarack befőttel recept

Sült kacsacomb hagymás krumplipürével, párolt vörös káposztával, áfonyás sárgabarack befőttel
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2401

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyik kedvencem, a kacsacomb.

3 személyre

  • 3 db kacsacomb
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál fekete bors (őrölt)

Párolt vöröskáposzta:

  • 0.5 db közepes fej vöröskáposzta
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor

Hagymás krumplipüré:

  • 3 db burgonya
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 evőkanál vaj
  • 1 db közepes lila hagyma

Tálalás:

  • 15 dkg sárgabarackbefőtt (3 db)
  • 3 teáskanál áfonyadzsem

Elkészítés

A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe.

A káposztát vékonyra vágom, egy serpenyőben olajon, köménymagon, vörösborecettel megpárolom.

A krumplit megfőzöm, megpucolom, összetöröm, kevés vajjal összekeverem. Egy serpenyőben az aprított hagymával, fokhagymával átpirítom.

A kacsacombokat mindkét oldalukon megsütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy kacsacombot, egy-egy kupac krumplipürét, vöröskáposztát, egy sárgabarack befőttet, amibe egy teáskanál áfonyalekvárt rakok.


Sült kacsacomb hagymás krumplipürével, párolt vörös káposztával, áfonyás sárgabarack befőttel recepthez kapcsolódó receptek

Sült kacsacomb hagymás krumplipürével, párolt vörös káposztával, áfonyás sárgabarack befőttel

Sült kacsacomb hagymás krumplipürével, párolt vörös káposztával, áfonyás sárgabarack befőttel

Egyik kedvencem, a kacsacomb.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés