Sült kacsacomb petrezselymes krumplival

Sült kacsacomb petrezselymes krumplival

Egy finom, ünnepi fogás.

2 személyre

  • 2 db kacsacomb
  • 4 db krumpli
  • 2 szál petrezselyem
  • 20 dkg savanyított képoszta
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db babérlevél
  • köménymag
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál ecetes torma
  • 2 evőkanál barackbefőtt
  • olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe 48 órára egy serpenyőben.

Másnap mellérakom a krumplit és a a káposztát, melyre babérlevelet rakok, borsozom és locsolok rá fehérbort, beteszem egy 200 C fokra előmelegített sütőbe. A vége felé a krumplira rakok vagdalt petrezselymet.

Amikor megsült, tálalok. A tányérra rakok egy kacsacombot, 2 db krumplit, káposztát, barackot és tormát.

Fehérborral fogyasztom.