Sült kacsamell recept

Sült kacsamell
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3945

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kacsmell frissen sütve vacsorára mennyei. Néha a férjemet meglepem vele. Mi bagettel, salátával fogyasztottuk.

2 személyre

  • 2 db hízott kacsamell
  • só bors
  • vaj és kevés olivaolaj

Elkészítés

Vajat forrósítunk kevés olivaolajjal. A melleket a bőrös oldalukon keresztbe-hosszába éles késsel beírdaljuk és borsozzuk. A forró zsíradékba tesszük, a beírdalt felét először addig, míg piros kéreg nem keletkezik rajta, átfordítjuk, sózzuk, és még pár percig sütjük, visszafordítjuk, sózzuk, megint visszafordítjuk. Akkor jó, ha ujjunkkal benyomva már rugalmas a hús.

Félretesszük 10 percet állni hagyjuk, majd ferdén vékonyan felszeleteljük, és a belseje médium, rózsaszín színű. Azonnal fogyasszuk jó étvággyal, egy kis savanyúság, és pirított bagettel.


Sült kacsamell recepthez kapcsolódó receptek

Sült kacsamell

Sült kacsamell

A kacsmell frissen sütve vacsorára mennyei. Néha a férjemet meglepem vele. Mi bagettel, salátával fogyasztottuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés