Sült kacsamell rókagombás pappardelle tésztával és pirított kesudióval recept

Sült kacsamell rókagombás pappardelle tésztával és pirított kesudióval
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
980

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Széll Tamás receptjét vettem alapul, a kacsamellhez kerestem megfelelő receptet.

2 személyre

  • 2 db kacsamellfilé
  • 25 dkg pappardelle tészta
  • pár levél bazsalikom
  • 10 dkg rókagomba (mirelit)
  • 1 marék sózott, darabolt kesudió
  • 6 dkg sózott vaj
  • 2 db tojássárga
  • 2 szál friss rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg Grana Padano sajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés

A kacsamelleket előkészítjük. A felesleges zsíros bőrt és hártyákat levágjuk, majd a bőrt a húson szép egyenletesen beirdaljuk. Ügyeljünk arra, hogy csak bőrt vagdossuk be, a húst ne!

A melleket sózzuk, borsozzuk, serpenyőben sütjük kizárólag a bőrős felével lefordítva.

Addig sütjük, amíg a bőr szép aranybarna nem lesz, és a lehető legtöbb zsír kisül belőle.

Közben a felesleges zsírt folyamatosan lekanalazzuk a serpenyőből.

Csupán a sütés végén fordítjuk meg egy pillanatra a húst, hogy egy kis színt kapjon, valamint a rozmaringot és a megtört diókat is hozzátesszük, hogy finom illata, aromája legyen a húsnak. Előmelegített, 120 °C-os sütőben sütjük kb. 10-15 percig. A sütést időzítsük úgy, hogy a kacsa a tésztával egy időben legyen kész!

Egy nagy fazék sós vizet forralunk. Ha a víz felforrt, beletesszük a pappardelle tésztát, és nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük. A tészta főzőlevéből hagyjunk meg egy keveset!

A rókagombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. Egy serpenyőt felmelegítünk, majd öntünk bele egy kis olívát. A gombát erős lángon, hirtelen pirítjuk. A fokhagymát villára szúrjuk, és a „fokhagymás villával” kevergetjük közben.

A pirult gombára dobjuk a leszűrt, kifőtt, még nem teljesen puha tésztát. Egy percig együtt pirítjuk őket, végül a gombás tésztakeverékre öntünk kb. 1 dl forró tésztafőző vizet, és addig pároljuk, amíg a víz majdnem teljesen elfő!

Ha ez megtörtént, a serpenyőt félrehúzzuk a tűzről, tovább nem pároljuk, nagyon fontos, hogy forráspont alatt tartsuk a serpenyőt és annak tartalmát!

Rátépkedjük a bazsalikomot, hozzáadunk egy kevés vajat, valamint a frissen reszelt sajtot és a tojássárgájákat. Lazán összeforgatjuk a gombás tésztát. A vaj, a sajt és a tojássárgája egy utánozhatatlan krémes, szaftos mártást alkot, ami fényesen bevonja a tésztánkat.


Sült kacsamell rókagombás pappardelle tésztával és pirított kesudióval recepthez kapcsolódó receptek

Sült kacsamell rókagombás pappardelle tésztával és pirított kesudióval

Sült kacsamell rókagombás pappardelle tésztával és pirított kesudióval

Széll Tamás receptjét vettem alapul, a kacsamellhez kerestem megfelelő receptet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés