Sült kápiapaprika-krém

Sült kápiapaprika-krém

Az egyik legjobb dolog, ami a kápiapaprikával történhet, hogy megsütjük, és ilyen krém lesz belőle. Semmi extra vagányság, csak a sült paprikaíz, no meg némi ízesítő, és kész is az ételekhez egy kis téli ízvarázs! A magam részéről a kápia az egyik kedvencem a paradicsom, a paprika és a kaliforniai paprika után.

4 személyre

  • kápia paprika
  • fokhagyma
  • bors
  • extraszűz olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

1. A paprikát mossuk meg, és töröljük szárazra, majd tegyük egy sütőlemezre, amit kibélelünk egy szilikonnal. 200 fokon grillező fokozaton süssük addig, amíg sötét színt kap. Ha egy kissé fekete lesz, az nem baj. Ezután rakjuk bele egy nejlon tasakba. Így könnyen lejön majd a héja.

2. Ha kissé kihűlt a paprika, szedjük le a héját, és vegyük ki a csumáját, tisztítsuk meg a magjától. A paprika húsát tegyük egy aprítógépbe.

3. A felaprított fokhagymát olívaolajon kis lángon kezdjük el pirítani, mikor már fehéredik – ami pár másodperc –, tegyük az aprítóba a paprikához.

4. Az egészet turmixoljuk krémesre.

5. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal.Utóbbit ne sajnáljuk.

Szedjük üvegekbe, és zárjuk le. Vízben gőzöljük ki, és hagyjuk benne kihűlni.Tehetjük is a kamrába.