Sült kolbász almamártással recept

Sült kolbász almamártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1330

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az alma, a bor és a mogyoróhagyma édes-savanyú jellegét ne rontsuk el azzal, hogy túl fűszeres kolbászt használunk.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 dl száraz fehérbor
  • 25 dkg sertéskolbász vagy virsli
  • 1 fej mogyoróhagyma vagy fél fej vöröshagyma
  • 2 db édes alma
  • 7 dkg vaj
  • 2 dl tyúkhús- vagy zöldségalaplé
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1.5 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Egy nagy edényben felforraljuk a bort, beletesszük a kolbászt, ill. virslit, és alacsony hőfokon 10 percig állni hagyjuk, hogy a bor jól átitassa a kolbászt.

Közben megtisztítjuk és finomra lereszeljük a hagymát. Az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, eltávolítjuk a magházukat, majd a negyedeket nem túl vékony szeletekre vágjuk.

Serpenyőben felolvasztunk egy kis darab vajat. A kolbászt kivesszük a borból. Ha a héjából egy kevés levált, azt levágjuk, majd a serpenyőben lassan addig sütjük, amíg egyenletesen meg nem pirul.

Közben a hagymát az almával, a zöldségalaplével, a cukorral, a fahéjjal és a maradék vajjal együtt a borhoz adjuk. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon az egészet lassan addig főzzük, amíg az alma megpuhul, és a folyadék híg sziruppá sűrűsödik. A sült kolbászt az almamártással tálaljuk.

Tipp:

TÁLALÁSI JAVASLAT: Ez a fogás különösen alkalmas villásreggelire. Főétkezéshez felszolgálható burgonyapürével, zöld salátával és egészben pirított hagymával vagy szalonnás-gesztenyés kelbimbóval. MÁS VÁLTOZAT: Sertéskolbász (-virsli) helyett használhatunk baromfivirslit is, amely kevésbé fűszeres, és így jobban illik az almamártáshoz.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 929 kcal/3902 kJ energia, 42 g szénhidrát, 15 g fehérje, 69 g zsír (ebből 34 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin


Sült kolbász almamártással

Sült kolbász almamártással

Az alma, a bor és a mogyoróhagyma édes-savanyú jellegét ne rontsuk el azzal, hogy túl fűszeres kolbászt használunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sült kolbász almamártással recepthez

thumb
Olgis - 2012. február 09.
Bocsika, már megvan! Hagyma, alma, bor? Ezt ki kell próbálni.
thumb
Olgis - 2012. február 09.
És a hagyma hova kerül? Elég áttekinthetetlen ez a leírás.