Sült kolbász káposztalepénnyel recept

Sült kolbász káposztalepénnyel
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3005

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ami a nulldiétából hiányzik, de megéri!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 db nagyobb tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg újhagyma zöldje
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál fekete bors
  • olaj a sütéshez
  • 50 dkg marha- vagy sertéskolbász

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 120 °C-ra. A savanyú káposztáról konyhai papírtörlővel – amennyire lehet - felitatjuk a nedvességet, majd hozzákeverjük a tojást, a lisztet, az újhagyma zöldjét, a sót és a borsot.

Egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, beleteszünk három evőkanálnyit a káposztás keverékből, villával lelapítjuk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlőn leitatjukróla. A maradék krokettet is kisütjük, és sütőben melegen tartjuk.

A maradék olajban az ujjnyi vastag szeletekre vágott kiełbasát közepes lángon barnára sütjük, az olajat felitatjuk, és a kolbászdarabokat a káposztás krokettre helyezzük. Kínálhatunk mellé forró almaszószt.


Sült kolbász káposztalepénnyel recepthez kapcsolódó receptek

Sült kolbász káposztalepénnyel

Sült kolbász káposztalepénnyel

Ami a nulldiétából hiányzik, de megéri!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés