Sült krumpli joghurtmártással és zöldsalátával recept

Sült krumpli joghurtmártással és zöldsalátával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1359

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 12.5 dkg vegyes zöldsaláta
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 4 db nagy burgonya (lisztes fajta)
  • só, bors

A joghurtmártáshoz

  • 1 dl natúr joghurt
  • 0.5 db citrom leve
  • 0.5 kiskanál őrölt római kömény

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőnél 180 °C, gázsütőnél 3.-4. fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Kefével sikáljuk tisztára, majd konyhai papírtörlővel dörzsöljük szárazra a burgonyát. Tegyük a tepsibe, kenjük meg olajjal és sózzuk meg. A forró sütőben 1 óra alatt süssük puhára.

A mártáshoz közben szórjuk a római köményt egy kis tűzálló tálba, és a forró sütőben pirítsuk kb. 1 percig. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Keverjük össze a joghurtot, a római köményt és a citromlevet egy kis csészében. Sózzuk, borsozzuk. Takarjuk le alufóliával, és felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe.

Osszuk el a salátaleveleket négy tányéron. Vegyük ki a burgonyát a sütőből, és vágjuk mindegyiket hosszában négyfelé. Rendezzük el a negyedeket a salátaleveleken, és öntsük rájuk a joghurtmártást.

Tipp:

Gyorsabban megsülnek a burgonyák, ha egyenként felhevített fémnyársra húzzuk őket.

A recept tápértéke:

Adagonként: 110 kcal (459 kJ), 3 g fehérje, 4 g zsír, 16 g szénhidrát


Sült krumpli joghurtmártással és zöldsalátával

Sült krumpli joghurtmártással és zöldsalátával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés