Sült krumpli marhahússal recept

Sült krumpli marhahússal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
910

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 50 dkg apró szemű újburgonya
  • 25 dkg főtt marhahús
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, és vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg a répát, és szeleteljük fel vékonyan. Főzzük a burgonyát kb. 8 percig forrásban lévő vízben, adjuk hozzá a répát, és főzzük együtt még 2 percig. Öntsük le a főzőlevet, majd hagyjuk a burgonyát és a répát jól lecsöpögni.

Tisztítsuk meg a vörös- és a fokhagymát, és vágjuk mindkettőt apróra. Vágjuk a húst falatnyi darabokra. Öntsük le a kukoricáról a levét, öblítsük le, és hagyjuk jól lecsöpögni.

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és fonnyasszuk a vöröshagymát kb. 3 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, és fonnyasszuk még 2 percig. Adjuk hozzá a burgonyát és a répát. Ízesítsük sóval és borssal. Pirítsuk kevergetve kb. 10 percig.

Keverjük hozzá a húst és a kukoricát. Pirítsuk tovább az egészet kb. 5 percig. Ízesítsük ismét sóval és borssal.Forrón tálaljuk.

Tipp:

A 4. lépésben nyomkodjuk le a keveréket egy sütőlapáttal, hogy az alja ropogósra süljön. Sült krumpli csirkehússal: Készítsük elő a hozzávalókat a fent leírt módon. A főtt marhahús helyett használjunk 1 egész grillcsirkét. Távolítsuk el a csirkéről a bőrét, csontozzuk ki, a húst vágjuk falatnyi darabokra. Tegyük a 4. lépésben a kukoricával együtt a serpenyőbe, és pirítsuk meg. Ízesítsük sóval és borssal. Jól illik hozzá a vegyes zöldsaláta. Az öntethez keverjünk össze 5 evőkanál olívaolajat, 2-3 evőkanál vörösborecetet, késhegynyi mustárt és 1 apróra vágott mogyoróhagymát, majd ízesítsük sóval, borssal és 1 evőkanál apróra vágott zöldfűszerrel.

A recept tápértéke:

Adagonként: 295 kcal (1230 kJ), 17 g fehérje,11 g zsír, 32 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés