Sült lazacpogácsák petrezselyemmártással recept

Sült lazacpogácsák petrezselyemmártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1006

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pikáns ízesítésű halpogácsákhoz különösen jól illik ez az egészséges, finom zöldfűszermártás.

4 személyre

  • 750 g burgonya meghámozva és darabokra vágva
  • 350 g lazacfilé
  • 300 ml sovány tej
  • 2 evőkanál paradicsomketchup
  • 1 evőkanál szardellakrém (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál összevágott friss metélőhagyma vagy petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • 90 g szárított kenyérmorzsa
  • fekete bors
  • 25 g sima fehér liszt
  • 25 g 70%-os lágy margarin
  • 2 evőkanál összevágott friss petrezselyemzöld

Elkészítés

Tegyük a burgonyát egy nagy lábasba, öntsünk rá sós vizet, forraljuk fel, és főzzük kb. 15 percig, amíg megpuhul. Azután öntsük le róla a vizet, törjük össze, és tegyük félre.

Közben tegyük a lazacot egy serpenyőbe, öntsük rá a sovány tejet, és bugyogtassuk 8-10 percig, amíg a hús opálos nem lesz. Vegyük ki a halat, a tejet tegyük félre a mártáshoz.

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (gázsütő: 5. fokozat). Húzzuk le a lazac bőrét, szedjük ki a szálkákat, nyomkodjuk szét egy tálban a húsát, és keverjük össze a tört burgonyával, a ketchuppal, a szardellával és a friss fűszernövényekkel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és formázzunk belőle nyolc halpogácsát. A massza keményebb lesz és könnyebben panírozható, ha 1 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük.

A tojást üssük egy lapos tálba, és keverjünk hozzá 2 evőkanál hideg vizet. Tegyük a kenyérmorzsát egy másik lapos tálba. Mártsuk a halpogácsákat a tojásba, és rögtön utána forgassuk meg a kenyérmorzsában. Tegyük egy teflontepsibe, és süssük 20-30 percig.

Eközben melegítsük elő a grillsütőt közepes fokozaton. A mártás elkészítéséhez szűrjük le a félretett tejet egy kis lábasba, keverjük hozzá a lisztet és a margarint, és lassan forraljuk fel, állandóan kevergetve, amíg a mártás be nem sűrűsödik és sima nem lesz. Mérsékeljük a lángot, és főzzük csendesen 20 percig. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és keverjük hozzá a petrezselymet.

Grillezzük a halpogácsákat kb. 5 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. A sült halpogácsákat a mártásra helyezve tálaljuk.

Tipp:

A tálaláshoz:
Alaplében dinsztelt kelkáposzta vagy Mogyoróhagymával sütött tök is nagyszerűen illik hozzá.
Zsírszegény tipp:
A sütőben szárazon sütött halpogácsák - még az olyan olajos hal esetében is, mint a lazac - sokkal kevesebb zsírt tartalmaznak, mint ha hagyományosan olajjal, serpenyőben sültek volna.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1945 kJ (463 kcal),
Szénhidrát 54 g,
Fehérje 28 g,
Zsír 16 g (ebből telített zsír 3 g)


Sült lazacpogácsák petrezselyemmártással recepthez kapcsolódó receptek

Sült lazacpogácsák petrezselyemmártással

Sült lazacpogácsák petrezselyemmártással

A pikáns ízesítésű halpogácsákhoz különösen jól illik ez az egészséges, finom zöldfűszermártás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés