Sült oldalas recept

Sült oldalas
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nagy Andrea

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
23732

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy finom sült oldalas elkészítéséhez nem feltétlen szükséges különleges pác vagy sokféle fűszer, inkább a figyelmen van a hangsúly.

3 személyre

  • 1 kg sertés oldalas
  • bors
  • olaj
  • citrom leve
  • fokhagyma

Elkészítés

Amit sok húshoz használok, az a citromlé. Észrevehetetlen, mégis fontos, mert puhítja a húst, lazítja a rostokat.

Ezt az oldalast sem bonyolítottam túl. Nem is kell. Só, bors. Más íz amúgy sem nagyon érződne, maximum a fokhagyma, de az is csak a végére!

A darabokra vágott oldalast fél órára citromleves olajba tesszük pácolódni. (Másfél deci olajhoz max. egy evőkanál citromlé.)

A húst ezt követően sózzuk, borsozzuk, majd jénaiba tesszük egy ujjnyi vizet öntve alá, és fedő alatt kb. 220 fokon vagy egy órát sütjük.

Mikor megpuhult, levesszük a fedőt, és úgy kezdjük el sütni. Odafigyelve, locsolgatva, sózva finoman újra meg újra, felváltva, ahogy a hús igényli.

Az utolsó órában fokhagymás citromleves vízzel is kenegethetjük (egy deci vízben leturmixoltam három gerezd fokhagymát, amibe egy evőkanálnyi citromlevet kevertem). Persze sózzuk is, finoman, attól lesz ropogós kívül.

Sokáig süssük, hogy jól kisüljön belőle a zsír.

Kívül ropogós lesz, belül viszont vajpuha. (A citrom nem érződött rajta.)


Sült oldalas recepthez kapcsolódó receptek

Sült oldalas

Sült oldalas

Egy finom sült oldalas elkészítéséhez nem feltétlen szükséges különleges pác vagy sokféle fűszer, inkább a figyelmen van a hangsúly.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés