Sült paprikás lasagne recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Vigyázat! Függőséget okoz! Vegalaza-függőséget!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 4 dl paradicsompüré
- só, bors
- 3 db piros kaliforniai vagy pritaminpaprika
- 20 dkg ricotta
- 15 dkg kecskesajt vagy mozzarella
- 1 evőkanál száraz vörösbor (tetszőleges)
- 12 db lasagnalap
- 4 evőkanál reszelt parmezán
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A paradicsompürét felforraljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A paprikákat nyílt láng fölött megpirítjuk, és még melegen egy zacskóba zárjuk. Néhány percet várunk, majd a paprikák héját eltávolítjuk, a húsát pedig vékony csíkokra vágjuk.
Összekeverjük a kétféle reszelt sajtot, és hozzáadjuk a vörösbort. A lasagnalapokat egy pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk, majd 4 lappal kibéleljük egy hőálló edény alját (akkora edényt válasszunk, hogy a tészta teljesen lefedje).
A tésztára kanalazzuk a paradicsommártás felét, majd a sajtos keverék egy részét, végül a paprikából is teszünk rá egy réteget. Ezután újabb réteg tésztalap, paradicsommártás, sajtos keverék (hagyjunk a tetejére is egy keveset!) és paprika következik.
A tetejére egy utolsó réteg tésztalap és a maradék sajt kerül. Az egészet megszórjuk parmezánnal, és fóliával lefedve 30-40 percig sütjük. Tálalás előtt 20 percre ajánlatos a sütőben hagyni.