Sült paprikás lasagne recept

Sült paprikás lasagne
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2101

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vigyázat! Függőséget okoz! Vegalaza-függőséget!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 dl paradicsompüré
  • só, bors
  • 3 db piros kaliforniai vagy pritaminpaprika
  • 20 dkg ricotta
  • 15 dkg kecskesajt vagy mozzarella
  • 1 evőkanál száraz vörösbor (tetszőleges)
  • 12 db lasagnalap
  • 4 evőkanál reszelt parmezán

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A paradicsompürét felforraljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A paprikákat nyílt láng fölött megpirítjuk, és még melegen egy zacskóba zárjuk. Néhány percet várunk, majd a paprikák héját eltávolítjuk, a húsát pedig vékony csíkokra vágjuk.

Összekeverjük a kétféle reszelt sajtot, és hozzáadjuk a vörösbort. A lasagnalapokat egy pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk, majd 4 lappal kibéleljük egy hőálló edény alját (akkora edényt válasszunk, hogy a tészta teljesen lefedje).

A tésztára kanalazzuk a paradicsommártás felét, majd a sajtos keverék egy részét, végül a paprikából is teszünk rá egy réteget. Ezután újabb réteg tésztalap, paradicsommártás, sajtos keverék (hagyjunk a tetejére is egy keveset!) és paprika következik.

A tetejére egy utolsó réteg tésztalap és a maradék sajt kerül. Az egészet megszórjuk parmezánnal, és fóliával lefedve 30-40 percig sütjük. Tálalás előtt 20 percre ajánlatos a sütőben hagyni.


Sült paprikás lasagne recepthez kapcsolódó receptek

Sült paprikás lasagne

Sült paprikás lasagne

Vigyázat! Függőséget okoz! Vegalaza-függőséget!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés