Sült paradicsomos feketebab-leves recept

Sült paradicsomos feketebab-leves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
2208

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bableves feketebabból, sült paradicsommal.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg fekete bab
  • 2 szem paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 kiskanál szárított oregánó
  • 6 dl zöldségalaplé
  • só, bors
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

A babot néhány órára beáztatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A félbevágott paradicsomokat, a felszeletelt hagymát és a négy részre vágott répát egy tűzálló edénybe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk az oregánóval, és alaposan összekeverjük.

A sütőbe helyezzük, és néha átforgatva 50-55 perc alatt puhára sütjük.

Ezután a répát kivesszük, apró kockákra vágjuk, a maradék zöldséget pedig botmixerrel pürésítjük. Egy kevés alaplével felöntjük a sütésre használt edényt, hogy az aljára ragadt részeket könnyebben felkaparhassuk, majd ezt is a zöldségpéphez öntjük, és az egészet újból átturmixoljuk.

Áttesszük egy fazékba, hozzáöntjük a maradék alaplét, majd hozzáadjuk a babot, és puhára főzzük benne. Végül hozzákeverjük a répát, sózzuk, borsozzuk, és tálaláskor kevés tejföllel díszítjük.


Sült paradicsomos feketebab-leves recepthez kapcsolódó receptek

Sült paradicsomos feketebab-leves

Sült paradicsomos feketebab-leves

Bableves feketebabból, sült paradicsommal.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés