Sült retek barnított vajjal

Sült retek barnított vajjal

A jóhoz kevés kell - csak vaj és retek!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 csokor retek
  • 1.5 evőkanál olívaolaj + a tepsibe
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál citromlé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A retek zöldjét levágjuk, alaposan megmossuk és félretesszük. A retkeket kettévágjuk, olívaolajba forgatjuk, majd vágott felükkel lefelé egy kiolajozott tepsibe fektetjük, és enyhén megsózzuk.

A retket 220 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük, majd a sütőből kivéve enyhén megsózzuk.

A vajat felforrósítjuk, hozzáadunk egy csipet sót, és vigyázva, nehogy megégjen, addig hevítjük, míg barnulni nem kezd. A tűzről levéve hozzákeverjük a citromlét, és félretesszük.

A sült retket előmelegített tányérra tesszük, meglocsoljuk a vajjal, és az apróra vágott zölddel megszórva tálaljuk.