Sült rizottó borsóval és baconnel

Sült rizottó borsóval és baconnel

Nem ígéret, bizonyíték: itt a tavasz!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 szelet bacon + 4 szelet a díszítéshez
  • 1 db póréhagyma
  • 1 evőkanál kakkukfű
  • 50 dkg rizottórizs
  • 1.2 l csirkehúsalaplé
  • 15 dkg zöldborsó
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál frissen aprított menta
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A felhevített olajhoz hozzáadjuk az apróra vágott bacont, a felkarikázott pórét és a kakukkfüvet, és 5 percig pároljuk, míg a póré enyhén meg nem barnul.

Ezután áttesszük egy hőálló edénybe, hozzáadjuk a rizst és az alaplét, és alufóliával lefedve 30 percre a sütőbe helyezzük. Ezután hozzáadjuk a borsót, majd újra letakarjuk, és még 10 percig sütjük.

A díszítésre szánt bacont megpirítjuk. A rizottót kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a parmezánt és a mentát, majd sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Tálaláskor a pirított bacont a rizottó tetejére helyezzük.