Sült „szendvics”padlizsánból és paradicsomból recept

Sült „szendvics”padlizsánból és paradicsomból
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1302

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A padlizsános-paradicsomos csemege minden egyes falatja hozzájárul a szív egészségéhez.

6 személyre

  • 1 db nagy tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 kiskanál szárított morzsolt bazsalikom
  • 0.25 kiskanál só
  • 1 db nagy tojás fehérjéje
  • 6 dkg morzsolt kecskesajt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál friss metélőhagyma vagy újhagyma zöldje apróra összevágva
  • 2 dkg száraz zsemlemorzsa
  • 12 szelet (kb. 0 5 cm vastag) hámozott padlizsán
  • 6 vékony szelet szárazra itatott paradicsom

Elkészítés

Keverjük össze a kecskesajtot és a metélőhagymát. Egy levesestányérban vegyítsük el a zsemlemorzsát a sajttal és a bazsalikommal. Egy másikban verjük fel a tojást, a fehérjét és a sót.

Szórjunk mindegyik padlizsánszeletre kb. 2 evőkanálnyit a sajtos keverékből. Tegyünk rá egy-egy paradicsomszeletet, majd fedjük le egy másik padlizsánszelettel. Készítsük el a többi szendvicset is.

Mártsuk bele mindegyiket a tojásba, majd a zsemlemorzsa-keverékbe. Tegyük a bepanírozott szendvicseket zsírpapírra.

Egy nagy teflonserpenyőben, közepes hőfokon forrósítsunk fel kb. másfél evőkanál olajat. Tegyük bele a szendvicseket, ha egyszerre nem férnek bele, akkor több adagban. Süssük őket közepesen ropogósra és aranybarnára (10-12 perc). Félidőben fordítsuk meg őket. Melegen tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 133 kcal (555 kJ), 6 g fehérje, 6 g szénhidrát, 10 g zsír, 4 g telített zsírsav, 47 mg koleszterin, 1 g élelmi rost, 213 mg nátrium


Sült „szendvics”padlizsánból és paradicsomból

Sült „szendvics”padlizsánból és paradicsomból

A padlizsános-paradicsomos csemege minden egyes falatja hozzájárul a szív egészségéhez.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés