Sült zöldségek dióöntettel recept

Sült zöldségek dióöntettel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
696

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Izgalmas köret, izgalmas öntettel

8 személyre

  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg fehérrépa
  • 50 dkg karalábé
  • 50 dkg kelbimbó
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1 evőkanál citromlé

Az öntethez:

  • 6 dkg darált dió
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A négyfelé vágott répákat, a cikkekre vágott karalábét és a félbevágott kelbimbót összeforgatjuk 3 evőkanál olívaolajjal, majd egy tepsibe rendezzük, és sózzuk, borsozzuk.

A zöldségeket kb. 1 óra alatt puhára sütjük, majd egy tálalótányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Közben az öntet hozzávalóit összekeverjük.

A maradék olívaolajjal és a citromlével meglocsoljuk a zöldségeket, majd tálalás előtt rájuk kanalazzuk a diós öntetet is.


Sült zöldségek dióöntettel recepthez kapcsolódó receptek

Sült zöldségek dióöntettel

Sült zöldségek dióöntettel

Izgalmas köret, izgalmas öntettel

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés