Sültes röszti recept

Sültes röszti
4.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
4938

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A röszti vagy lapcsánka sokféleképpen készíthető. Hús nélkül magában vagy tempurált zöldségfélékkel is tálalható, különféle dippel, mártogatóssal. 2 papírtörlő vagy szalvéta között gyengén kinyomva még a maradék zsiradék is könnyen eltávolítható.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 szelet csontozott tarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi őrölt köménymag
  • 2 mokkáskanál só
  • 0.5 evőkanál házi zsír

Röszti:

  • 6 db közepes burgonya
  • 3 púpos evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dkg füstölt szalonna kocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • esetleg őrölt bors

A sütéshez:

  • kevés olaj

Elkészítés

A burgonyát feltesszük főni. Közben a sütőben vagy teflon serpenyőben pirosas pecsenyét sütünk a zsírral épp csak bekent, köménnyel, sóval meghintett tarjából a felszeletelt fokhagyma társaságában. A hajában félpuhára főtt burgonyákat meghámozzuk. Megvárjuk, amíg kihűl, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

A kész húst kiszedjük, a zsírjára sütött forró szaftot lehúzzuk a hőről, 1 evőkanálnyit benne hagyunk, a többit leöntjük. A serpenyőben levő szaftba keverjük a préselt fokhagymát, hozzátesszük a burgonyát, a konyhasóval felvert tojást és meghintjük liszttel. Favillával óvatosan elkeverjük, hogy ne törjön össze. Kivesszük.

Áttöröljük a sütőedényt, a félretett zsiradékot beleöntjük, ha szüksége, kiegészítjük egy kis olajjal, felhevítjük. Közben az olajozott kezünkkel nagyobb gombócokat formázunk, belehelyezzük, a forró olajba mártott lyukacsos szedőlapáttal jól ellapítjuk, gusztusos pirosra sütjük, közben egyszer megfordítjuk.

Papírtörlőn lecsepegtetjük, pirospaprikás tejföl pettyekkel, sülttel, Vödrös savanyúsággal tálaljuk. Méltó esti kísérője egy pohárnyi hűs rosé.


Sültes röszti recepthez kapcsolódó receptek

Sültes röszti

Sültes röszti

A röszti vagy lapcsánka sokféleképpen készíthető. Hús nélkül magában vagy tempurált zöldségfélékkel is tálalható, különféle dippel, mártogatóssal. 2 papírtörlő vagy szalvéta között gyengén kinyomva még a maradék zsiradék is…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés