Sültkarfiol-saláta recept

Sültkarfiol-saláta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1549

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igen, karfiolból, és igen, nagyon jó!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db karfiol
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sherryecet
  • 30 dkg füstölt speck sonka
  • 30 dkg barna kenyér
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 4 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 2 marék bébispenót
  • 1 fej radicchio saláta

Az öntethez:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sherryecet
  • 1 db csilipaprika
  • 1 kiskanál cukor
  • só, bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az apróra vágott karfiolt összeforgatjuk 2 evőkanál olívaolajjal, az ecettel és az összevágott sonkával, majd egy tepsibe kanalazzuk, és 20 percig sütjük.

A kenyeret kis darabokra tépjük, összekeverjük a maradék olajjal és a fokhagymával, majd ezt is a tepsibe szórjuk, és további 10 percig sütjük.

Közben az öntethez az olajat összekeverjük az ecettel, az apróra vágott csilivel és a cukorral, majd sózzuk, borsozzuk.

A karfiolos-sonkás keveréket összeforgatjuk a csicseriborsóval, a petrezselyemmel, a bébispenóttal és az apróra vágott radicchióval. Tálaláskor meglocsoljuk az öntettel.


Sültkarfiol-saláta recepthez kapcsolódó receptek

Sültkarfiol-saláta

Sültkarfiol-saláta

Igen, karfiolból, és igen, nagyon jó!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés