Sütés nélküli almatorta

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Sütés nélküli almatorta!

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg alma
  • 2 csomag vanilia pudingpor
  • 4.5 dl víz
  • babapiskóta
  • cukor
  • fahéj
  • citromlé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá.

Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik (picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.

Mikor kihűlt felverünk kb 1,5-2 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.

Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!