Sütés nélküli almatorta

Sütés nélküli almatorta

Minap a konyhában a kis kosaramban szanálgattam a papírok között, mikoris a kezembe akadt ez a recept. Valamikor az anyukámtól kaptam, csak feledésbe maradt. Most hétvégén volt rá alkalom, hogy végre elkészítsem, mert az Ádámékat vártam ebédre. Igazán remek desszert lett, nem csalódtam benne, nekünk nagyon ízlett. Pofon egyszerű elkészíteni, a sütőt sem kell bekapcsolni, gusztusosan néz ki és mennyeien finom. Mindenkinek bátran ajánlom ... tuti, hogy sikered lesz vele! Utána már csak a dicséreteket kell bezsebelni! ;)

8 személyre

  • 1 kg alma (reszelt)
  • 2 csomag babapiskóta
  • 2 csomag vanília ízű főzőpudingpor
  • 4.5 dl víz
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 db citrom lereszelt héja

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín (hulala, cukrászhab)
  • tortadara
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Elkészítés: (kapcsos tortaforma átmérője: 26 cm)

1. A kapcsos tortaformát babapiskótával jó szorosan kirakunk.

2. A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk.

3. A pudingport 2,5 dl vízben csomómentesen elkeverjük és az almára öntjük, majd ízesítjük a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citrom héjával. Folytonos keveréssel sűrűsödésig főzzük.

4. A meleg almának a felét a babapiskótára önjük, majd erre újabb babapiskóta sort teszünk és ráöntjük a megmaradt meleg almát.

5. Várunk vele, hogy annyira kihűljön, hogy a hűtőbe betudjuk tenni pár órára szilárdulni (én délután készítettem, ezért egy egész éjszakát a hűtőbe volt).

6. Miután megszilárdult, kivesszük a hűtőből és a tortaformának az oldalát lecsatoljuk. A habtejszín felvert kemény habját a tetejére és az oldalára kenjük, majd megszórjuk tortadarával.