Sütés nélküli gyümölcskocka recept

Sütés nélküli gyümölcskocka
5 12

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
19067

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Cukorbetegek is elkészíthetik, csak cukor nélküli kekszet használjanak, és a gyümölcszselét is nyírfacukorral, vagy stíviával édesítsék.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg háztartási keksz (apró kocka alakú)
  • 2 pohár nagy tejföl + 1 pohár kicsi
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • idény gyümölcs (málna, eper, sárgadinnye stb.)
  • a gyümölcshöz illő gyümölcskocsonya

Elkészítés

A 3 pohár tejfölt összekeverjük a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal. Gondolatban négy részre osztjuk, mert ezzel kenjük meg a négy sor keksz közti részeket, és az utolsó kekszsor tetejét.

Egy hagyományos tepsit kibélelünk folpack fóliával, és kirakjuk a kocka keksszel, rákerül a tejföl, keksz, tejföl keksz…. Az utolsó sor kekszet lekenjük a tejfölös krémmel, és minden kockára egy gyümölcsöt teszünk

Elkészítjük a gyümölcskocsonyát és az egész tepsit bevonjuk vele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szépen felkockázva tálaljuk. Itt a felhasznált gyümölcs málna.


Sütés nélküli gyümölcskocka recepthez kapcsolódó receptek

Sütés nélküli gyümölcskocka

Sütés nélküli gyümölcskocka

Cukorbetegek is elkészíthetik, csak cukor nélküli kekszet használjanak, és a gyümölcszselét is nyírfacukorral, vagy stíviával édesítsék.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sütés nélküli gyümölcskocka recepthez

Ági - 2012. május 25.
Kovács Miklósné, köszönöm a választ. :-)
Kovács Miklósné - 2012. május 25.
Áginak üzenem!Elég édes!Én már csináltam de ha valaki édesebben szereti akkor egy kicsi..csak kicsi porcukorral pótolhatja.Én is azt gondoltam előbb hogy nem lesz édes de így pont jó!
Ági - 2012. május 25.
Nagyon kevésnek tartom, hogy csak 3 vaniliacukor kell bele és rendes cukor nem. Ha 2 nagy telfölt veszek, ( 375 gramm egy nagy telföl ) akkor nem elég édes szerintem. Plusz még a kis tejföl, tehát furcsa, hogy igy hogy lesz édes? Nem hiányzik még a hozzávalókból?
Timi - 2012. május 25.
Nagyon sokszor készítettem már el én is ezt a kekszes finoságot, bár az elején nekem is voltak kétségeim, a tejföl miatt:-)) De ma már tudopm, hogy egy éjszaka hűtés-pihentetés elég ahhoz, hogy finom krém legyen belőle!
Borostyán Ibolya - 2010. november 20.
Kedves József! A recept teljes egészében valós, nem maradt ki belőle semmi. Nem kell bele zselatin. Úgy ahogy leírtam, készítse el. Nem folyik ki a tejföl, mivel a keksz felszívja, és ettől puhul meg. Nem fog csalódni, nagyon finom. Jó "sütkérezést" Üdvözlettel: Ibolya
gyugyi józsef - 2010. november 20.
Nagyon guszta ez a málnakockás süti és szeretem is az ilyesmit mivel nem krémes émelygős ,de szeretném tudni a kekszek közti tejfölt mi fogja össze,hogy ne folyjon szét! Hálás lennék ha elküldené a pontos receptet és kipróbálhatnám megcsinálni ezt a finomnak tűnő sütit! Mert szerintem kimaradt a felsorolásból a zselatin hozzáadása! Előre is Köszönöm! Tisztelettel: József!!!!!!!!