Sütés nélküli rumos-lekváros golyók

Sütés nélküli rumos-lekváros golyók

A maradék anyagokat mindig felhasználom. Így születnek meg az újabb finomságok, most például ezek a sütés nélküli rumos-lekváros golyók.

4 személyre

  • 50 dkg maradék kakaós piskóta
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 0.5 dl rum
  • baracklekvár ízlés szerint
  • reszelt narancs héja
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 csomag Dr. Oetker desszertöntet csokoládéízű
  • 1 csomag Dr. Oetker vanillincukor
  • 5 dkg aranymazsola

A díszítéshez:

  • Dr. Oetker tortadara színes
  • reszelt csokiforgács
  • koktélcseresznye
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kakaós piskótát apró darabokra tördeljük, és meglocsoljuk a rum felével, a másik felében megáztatjuk a mosott aranymazsolát. A többi hozzávalót, a kakaót, a cukrot, a darált mandulát, a baracklekvárt - házit, ha lehet, - és az ízesítőket összekeverjük. Közben elkészítjük a csokiöntetet is, és azt is beledolgozzuk.

Jó kis masszát kapunk. Inkább lágy, mint kemény legyen. Ezután kiöntjük tálkába a díszítőket, és megforgatjuk benne a kis gombócokat, amiket már megformáztunk. A közepüket benyomva kandírozott vagy koktél cseresznyét teszünk mindegyikre, és minyonpapírba téve kínáljuk őket.