Sütőben készült gyors fánkgolyók recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
Az égetett tésztához - 30 darab:
- 3 dkg vaj
- 1 csipet só
- 7.5 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dkg aszalt vörös áfonya
- sütőpapír
A narancsos cukorhoz:
- 2 evőkanál cukor
- 0.5 teáskanál reszelt narancshéj
Elkészítés
A cukrot és a narancshéjat mozsárban vagy háztartási aprítógépben összedolgozzuk, hogy finomszemcséjű narancsos cukrot kapjunk. Félretesszük.
Az égetett tésztához egy lábasban felforralunk 1,25 dl vizet a vajjal és a sóval. Mihelyt a vaj felolvadt, egyszerre beleszórjuk az összes lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg a tészta cipó formájában összeáll és elválik a lábas aljától. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és kézimixer dagasztókarjával mindegyikkel alaposan összedolgozzuk.
Az áfonyát közepesen durvára vágjuk és a tésztába gyúrjuk.
A teáskanállal kiszaggatott tésztagolyókat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és sütőben, 180 °C-on 25–30 percig sütjük. Vörös áfonya helyett más aszalt gyümölccsel elkészítve is nagyon finom.