Sütőben készült gyors fánkgolyók recept

Sütőben készült gyors fánkgolyók

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1220

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Az égetett tésztához - 30 darab:

  • 3 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 7.5 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dkg aszalt vörös áfonya
  • sütőpapír

A narancsos cukorhoz:

  • 2 evőkanál cukor
  • 0.5 teáskanál reszelt narancshéj

Elkészítés

A cukrot és a narancshéjat mozsárban vagy háztartási aprítógépben összedolgozzuk, hogy finomszemcséjű narancsos cukrot kapjunk. Félretesszük.

Az égetett tésztához egy lábasban felforralunk 1,25 dl vizet a vajjal és a sóval. Mihelyt a vaj felolvadt, egyszerre beleszórjuk az összes lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg a tészta cipó formájában összeáll és elválik a lábas aljától. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és kézimixer dagasztókarjával mindegyikkel alaposan összedolgozzuk.

Az áfonyát közepesen durvára vágjuk és a tésztába gyúrjuk.

A teáskanállal kiszaggatott tésztagolyókat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és sütőben, 180 °C-on 25–30 percig sütjük. Vörös áfonya helyett más aszalt gyümölccsel elkészítve is nagyon finom.


Sütőben készült gyors fánkgolyók recepthez kapcsolódó receptek

Sütőben készült gyors fánkgolyók

Sütőben készült gyors fánkgolyók

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés