Sütőben sült currys karfiol recept

Sütőben sült currys karfiol
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2989

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy egyszerű és mégis különleges rakott karfiol recept.

4 személyre

  • 5 cm gyömbérdarabka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej karfiol
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db serrano paprika
  • 0.25 kiskanál őrölt kurkuma
  • 0.75 kiskanál köménymag
  • 2 kisaknál őrölt koriandermag
  • 0.5 kiskanál garam masala
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 dl víz
  • 1 csokor friss koriander
  • olívaolaj a sütőedénybe
  • csipetnyi tört piros csilipehely

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Olívaolajjal vékonyan

kikenünk egy közepes sütőedényt. A gyömbért gyufaszálra vágjuk, a hagymát félbevágjuk, majd félkör alakban – nem túl vékonyan – felszeleteljük. A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, a vastagabb szárakat levágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a gyömbért és a hagymát, és fedő alatt addig pároljuk, míg meg nem puhul (kb. 5 perc). Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a kimagozott, felaprított paprikát, majd amikor illatozni kezd (kb. fél perc), beletesszük a csilipelyhet, a kurkumát, a köményt, a koriandert és a garam masalát.

Újabb fél perc elteltével hozzáadjuk a karfiolt, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a vizet, és időnként megkeverve további 3-4 percig főzzük. Ha szükséges, a vizet közben pótoljuk.

A karfiolragut átszedjük a sütőedénybe, és a sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul, és a teteje enyhén meg nem pirul (kb. 30 perc). Tálaláskor megszórjuk a korianderlevelekkel.


Sütőben sült currys karfiol recepthez kapcsolódó receptek

Sütőben sült currys karfiol

Sütőben sült currys karfiol

Egy egyszerű és mégis különleges rakott karfiol recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés