Sütőben sült puha fánk recept

Sütőben sült puha fánk
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
268

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Aki nem szeretné, hogy olaj szag lengje át a konyháját, és nagyon siet is a munkájával, azoknak ajánlom ezt a nagyon finom fánkot. A kelési idő a legfontosabb, és hogy a tésztája alaposan ki legyen dolgozva. A sütőben sütött fánk nem lesz zsíros, hanem tiszta, finom, nagyon puha, letakarva  másnap is nagyon puha marad és élvezeti értékéből nem veszít.

6 személyre

  • 30 dkg kelt tészta süteményliszt a (Nagymama lisztje)
  • 1 csomag instant élesztő 7 g gluténmentes
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db reszelt héja (instant is lehet,sőt, még jobb)
  • 1 kis üveg fehér rum (kis fiolákban kapható)Dr Oetker
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • csipet só
  • 1.5 dl meleg tej
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • porcukor a szóráshoz, házi baracklekvár a közepébe
  • Továbbá kell még hozzá: mérleg, kisméretű habverő, fakanál,meg egy rozsdamentes tál
  • sütőtepsi,szilikonlap a sütéshez
  • 5 dkg olvasztott vaj a kenéshez

Elkészítés

A fánkok hozzávalóit kimérjük. A lisztbe keverjük a sütőport, a citromhéjat, sót és elkeverjük. A meleg tejbe elkeverjük kis habverővel az élesztőport, a kristálycukrot, a tojást és a sárgáját, a rumot vaníliás cukrot és végül az olajat. Jól összekeverjük, majd a száraz anyaghoz adjuk. Fakanállal jó hólyagosra kidolgozzuk, géppel is lehet, de így sokkal jobban látjuk, hogy a tészta lágy maradjon, és addig dolgozzuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. Közben kelesztjük, és kétszer át keverjük. kb. 40 perc. Egy spatulával kiszedjük a tésztát lisztezett deszkára, átgyúrjuk lazán, majd kinyújtjuk 1 cm vastagságúra. Szaggatóval kiszaggatjuk, és a szilikonnal bélelt tepsire helyezzük a fánkokat. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük. A sütőt 200 fokon előmelegítjük, és hőlég keverésesben alsó sütéssel sütjük 180 fokon, addig amíg szép aranybarna nem lesz a színe, kb. 15 perc. A sütőtől is függ. Kivesszük a sütőből, majd vajjal lekenjük a tetejüket, hogy fényesek legyenek, majd vaníliás porcukorral megszórjuk. A közepükbe baracklekvárt teszünk. Fogyasszuk egészséggel!


Sütőben sült puha fánk recepthez kapcsolódó receptek

Sütőben sült puha fánk

Sütőben sült puha fánk

Aki nem szeretné, hogy olaj szag lengje át a konyháját, és nagyon siet is a munkájával, azoknak ajánlom ezt a nagyon finom fánkot. A kelési idő a legfontosabb, és hogy a tésztája alaposan ki legyen dolgozva. A sütőben sütött fánk nem lesz…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés