Sütőben sütött hasábburgonya - Tepsis krumpli

Sütőben sütött hasábburgonya - Tepsis krumpli

Sokkal egészséges ez a sütőben sütött burgonya mintha olajban sütnénk. Másik nagy előnye, hogy nem lesz tele olajszaggal a lakás.

2 személyre

  • 5 db nagyobb krumpli
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A krumplit megpucolni, megmosni, majd alaposan lecsepegtetni, leszárítani. Ezután nagyobb hasábokra felvágni.

A lisztet összekeverni a pirospaprikával, majd rászórni a hasábokra vágott krumplira, és jól összeforgatni. (a lisztes keverék szépen rátapad a krumplira)

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd megspriccel egy kevés olívaolajjal. (bármilyen olaj jó hozzá) Ezután ráhelyezni a krumpli-hasábokat, majd szintén megspriccelni egy kevés olívaolajjal.

Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten, szép aranybarnára sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon 40 percig sütöttem)

A sütőből kivéve egy tálba szedni, majd tálalás előtt ízlés szerint sóval megszórni. (Tálalásig a kikapcsolt sütőbe melegen tartani.)

Tálaláskor köretként húsok mellé kínálni, de különböző mártogatóssal is remek nassolni való.